Slim zoeken

 

Meer ...

Het Liemers Museum ligt op circa 100 meter van station Zevenaar en is geopend van dinsdag tot en met zondag van 14.00 - 17.00 uur.

Kerkstraat 16,
6901 AB  Zevenaar
085-0409971
vvv

Door het oog van Paul Huf: de Peter Stuyvesant Collectie

 

 

Kunstwerk! Liemers Museum organiseert van 17 december tot en met 25 februari een expositie van Paul Huf. De beroemde, Nederlandse fotograaf was decennialang huisfotograaf van Turmac en de Peter Stuyvesant Collectie.

 

huf01Paul Huf werd in de jaren 40 en 50 beroemd met zijn verdiensten binnen met name de mode-, portret- en reclamefotografie. Zo fotografeerde hij leden van het Koninklijk Huis, groeide hij uit tot een gevierd modefotograaf en was hij de bedenker van de Grolsch-campagne Vakmanschap is meesterschap.

 

Minder bekend is dat Huf, als vriend van toenmalig Turmac-directeur Alexander Orlow, vanaf het begin van de jaren 60 meewerkte aan reclamecampagnes van Pall Mall en Peter Stuyvesant. In deze hoedanigheid schoot hij tevens vele foto’s van de Peter Stuyvesant Collectie. De Peter Stuyvesant Collectie was de internationaal bekende kunstverzameling van de sigarettenfabrikant Turmac. De collectie was vernieuwend door de plaatsing van kunst in de fabriek te midden van het werkende personeel.

 

De expositie toont vele foto’s van de kunst in de fabriek en de wisselwerking met het personeel. Ook de bekroonde film Adventure in Art die Paul Huf in 1973 in de sigarettenfabriek maakte wordt getoond.

 

Kunstwerk! Liemers Museum
Open op dinsdag t/m zondag van 14.00 tot 17.00 uur

 

 

Blijf op de hoogte en ontvang het laatste nieuws over ons museum op Twitter!

 

twitterbutton.nl

 

twitterfacebookVVVInloggen medewerkers