Het Liemers Museum ligt op circa 100 meter van station Zevenaar. Geopend van dinsdag tot en met zondag van 14.00 - 17.00 uur.

Kerkstraat 16, 6901 AB  Zevenaar
0316 581830

(tussen 17 juli t/m 22 augustus zijn wij het beste telefonisch bereikbaar tussen 14:00 tot 17:00 uur)

Fred Sieger: vorm – materie – kleur                                                                      mede mogelijk gemaakt door:

PG logo zw 200x72px

Van 11 juni t/m 3 september 2017 houdt Kunstwerk! Liemers Museum een bijzondere expositie over het abstracte werk van de Zevenaarse kunstenaar, wijlen Fred Sieger (1902-1999). Fred heeft zich tijdens zijn leven, in zijn kunst, voortdurend vernieuwd. Hierdoor is zijn werk zo divers dat één locatie niet voldoende is om alles te tonen. Daarom wordt de kleurrijke tentoonstelling van Fred Sieger getoond op drie locaties:

• sw-01027.jpgZiekenhuis Rijnstate, locatie Zevenaar,
  • Gemeentehuis Zevenaar en
  • Kunstwerk! Liemers Museum.

Elke locatie toont verschillende invalshoeken in het werk van deze kunstenaar. Samen tonen de drie locaties een representatief overzicht van Siegers abstracte kunst vanaf de jaren 50 tot zijn overlijden in 1999.

Deze kunstschilder is voor veel kunstliefhebbers geen onbekende. Hij werkte vanaf 1965 in zijn huis en atelier aan de Markt in Zevenaar. Hij ontwikkelde zich in de loop van zijn carrière van een kunstenaar, die uiterst nauwgezet stillevens en portretten schilderde tot een van de belangrijkste vertegenwoordigers van het abstract-expressionisme. Zijn werk is te omschrijven als kleurrijk of spannend, intens of harmonieus, muzikaal wellicht. Naast schilderen gaf hij ook les aan de kunstacademie in Arnhem, waar hij o.a. Klaas Gubbels en Jan Cremer tot zijn leerlingen rekende.

De werken van Fred Sieger zijn eigendom van de Sieger White Stichting, die de collectie hebben ondergebracht in het Liemers Museum.

Bezoekadressen:
Rijnstate Zevenaar, Hunneveldweg 14a. Gratis toegankelijk. Zie: www.rijnstate.nl voor de openingstijden.
Gemeentehuis Zevenaar, Kerkstraat 27. Gratis toegankelijk. Zie: www.zevenaar.nl voor de openingstijden.
Liemers Museum, Kerkstraat 16. Geopend op dinsdag t/m zondag van 14.00 - 17.00 uur.  Toegangsprijzen: zie aldaar