streepjes

Elk museum heeft ze. Bijzondere of heel gewone voorwerpen met een eigen verhaal. Zo óók Kunstwerk! Liemers Museum. Maandelijks zal er een object/voorwerp via onze website onder de aandacht worden gebracht middels het predicaat Museumparel!

Toen de bezetters in 1943, tijdens de Tweede Wereldoorlog, verlangde dat de familie Rosenberg zich melde besloten ze onder te duiken. Op 7 februari 1943 vonden ze samen met hun dochter Betty een veilig onderkomen bij de familie Heister in de Weverstraat in Zevenaar. Op het behang hielden ze bij hoeveel dagen ze ondergedoken zaten. Vader Rosenberg had gezegd: ”Als er honderd streepjes staan dan zijn wij weer vrij.” En vrij kwamen ze, maar pas na 786 dagen.

Kunstwerk! Liemers Museum heeft bijzondere maar ook hele gewone objecten in haar collectie. Ieder object heeft een uniek verhaal. Om deze objecten en hun verhalen extra onder de aandacht te brengen, worden er elk jaar 12 uitgekozen en krijgen een speciale plek in de presentatie met de naam Museumparel.

(Klik op de foto voor details)

‘Heeft u een privé-parel in huis? Laat het ons weten, als u het goed vindt dat uw pareltje, samen met andere, een tijdje in ons museum te zien zal zijn.’