Slim zoeken

 

Meer ...

Het Liemers Museum ligt op circa 100 meter van station Zevenaar en is geopend van dinsdag tot en met zondag van 14.00 - 17.00 uur.

Kerkstraat 16,
6901 AB  Zevenaar
085-0409971
vvv

 

Misschien ben je met school al een keer in het museum geweest. Het is ook leuk om eens alleen of met je vrienden of met je ouders naar het museum te gaan. Tot 17 jaar is de toegang tot het museum gratis. Of misschien wil je eens wat anders dan een standaard verjaardagsfeest, ook dan kun je in het museum terecht. Kijk eens op de pagina van de kinderfeestjes voor meer informatie.

 


Wist jij dat in het Liemers Museum een slagtand van een mammoet te zien is? In de ijstijd leefde in de Liemers de wolharige mammoet. Het lichaam van de wolharige mammoet was uitgerust om in kou te leven. De oren waren klein en ook bedekt met haren. Van zo’n mammoet liggen er ook botten en kiezen. Deze mag je aanraken, voel zelf hoe zwaar en groot deze zijn. Maar er is nog veel meer te zien en te ontdekken.

 

Hoe zag de wereld er honderd jaar geleden uit, hoe leefden de mensen, wat deden ze en wat zagen ze? Welke dieren zagen die mensen en zie jij die nu nog? Waarom heet de Rijn hier Pannerdens Kanaal? Wat is er in de Tweede Wereldoorlog gebeurd in onze streek? Hebben er Romeinen door jouw achtertuin gelopen? Daar kun je in het Liemers Museum een antwoord op vinden.

 

Blijf op de hoogte en ontvang het laatste nieuws over ons museum op Twitter!

 

twitterbutton.nl

 

twitterfacebookVVVInloggen medewerkers