Slim zoeken

 

Meer ...

Het Liemers Museum ligt op circa 100 meter van station Zevenaar en is geopend van dinsdag tot en met zondag van 14.00 - 17.00 uur.

Kerkstraat 16,
6901 AB  Zevenaar
085-0409971
vvv

 

stadswandeling1De wandelingen zijn een initiatief van de Cultuurhistorische Vereniging Zevenaar (CVZ), die daarvoor een werkgroep stadswandelaars in het leven riep. Het Liemers Museum in Zevenaar functioneert zowel als aanmeld- als vertrekpunt.

 

Doordat het centrum van Zevenaar gedurende een lange periode is ontstaan, valt er een grote variatie aan bouwstijlen te zien. De jongere bouwkunst uit de periode van 1850 tot 1940 is in de binnenstad nog redelijk vertegenwoordigd. De verscheidenheid in stijlen, ouderdom stadswandeling3en gebruik en de afwisseling van imposante historische percelen met kleine pandjes maken de stadswandeling tot een boeiende belevenis.

 

Belangstellenden kunnen in de maanden maart tot en met oktober iedere tweede zondag van de maand aan zo’n stadsverkenning deelnemen. De kosten bedragen € 2,50 per persoon. De vertrektijd is 14.30 uur vanaf de ingang van het Liemers Museum. Aanmelden mag, maar hoeft niet. Dit kan telefonisch bij het Liemers Museum.stadswandeling2

 

Ook kan het hele jaar door een groep, die uit minstens 10 deelnemers moet bestaan, een wandeling aanvragen op een zelf te bepalen tijdstip. Ook hiervoor kunt u een afspraak maken bij het Liemers Museum.

 

Opgave of informatie: Liemers Museum

Maandag tot en met vrijdag van 09.00 tot 17.00 uur

Telefoon: 0316 581830

 

De Werkgroep Stadswandeling Zevenaar van de CVZ heeft een folder “Stadswandeling Zevenaar” laten samenstellen. Deze is aan te vragen bij het Liemers Museum.

 

 

Blijf op de hoogte en ontvang het laatste nieuws over ons museum op Twitter!

 

twitterbutton.nl

 

twitterfacebookVVVInloggen medewerkers