Slim zoeken

 

Meer ...

Het Liemers Museum ligt op circa 100 meter van station Zevenaar en is geopend van dinsdag tot en met zondag van 14.00 - 17.00 uur.

Kerkstraat 16,
6901 AB  Zevenaar
085-0409971
vvv

 

Kijk door de ogen van een archeoloog en breng het verleden weer tot leven. Het project bestaat uit een introductieles op school, een bezoek aan het Liemers Museum en een reflectieles. In de voorbereidende les maken leerlingen kennis met de termen archeologie, opgraven, determineren, restaureren, construeren en tentoonstellen. In de les wordt tevens aandacht besteed aan Liemerse opgravingen.

 

edu arch 1Daarna een bezoek aan het Liemers Museum en het Gelders Schutters- museum, waar de leerlingen in de praktijk de termen van de archeologie ervaren. Ze gaan:

  • een inleidende film zien waarin kort de werkzaamheden van een archeoloog te zien zijn;
  • dan aan de slag met een opgraving, de vondsten registreren, determineren en uiteindelijk restaureren;
  • middels een rondleiding krijgen de leerlingen aan de hand van de museumobjecten een beeld van hetgeen in de Liemers is gevonden.

 

De leerlingen komen in aanraking met voorwerpen uit de tijdvakken: ‘Tijd van jagers en boeren’, ‘Tijd van Grieken en Romeinen’, ‘Tijd van vroege Middeleeuwen’ en ‘Tijd van de hoge en late Middeleeuwen’. Het project wordt op school afgesloten aan de hand van een verwerkende opdracht.

 

Doelgroep: groep 5/6
Tijd/duur: 1½ uur
Bijzonderheden:  minimaal 3 weken van te voren aanmelden via museumeducatie@liemerskunstwerk.nl.
Kosten: € 75,- per groep

 

Blijf op de hoogte en ontvang het laatste nieuws over ons museum op Twitter!

 

twitterbutton.nl

 

twitterfacebookVVVInloggen medewerkers