Slim zoeken

 

Meer ...

Het Liemers Museum ligt op circa 100 meter van station Zevenaar en is geopend van dinsdag tot en met zondag van 14.00 - 17.00 uur.

Kerkstraat 16,
6901 AB  Zevenaar
085-0409971
vvv

 

edu het verhaal 1'Het verhaal van…’ geeft leerlingen inzicht in een aspect van de lokale geschiedenis en in het bijzonder het ontstaan van de (plaatselijke) schutterij. Vroeger was de belangrijkste taak van de schutterij het beschermen van de bewoners, tegenwoordig is het streven van de schutterijen het bevorderen van een leefbare samenleving. Het project maakt dat leerlingen zich bewust worden van de doorgaande lijn verleden, heden en toekomst. In de hoop dat leerlingen zich positief betrokken voelen bij hun woonplaats.

 

Het project is gesplitst in drie  niveaus:

Onderbouw (groep 1 t/m 4): docentenhandleiding; werkbladen; leskist met voorwerpen over de schutterijen.

Middenbouw (groep 5 en 6): docentenhandleiding ; werkbladen; museumbezoek (1 ½ uur)

Bovenbouw (groep 7 en 8): docentenhandleiding; werkbladen; museumbezoek (1 ½ uur)

 

Het project "Het verhaal…" bestaat uit een introductieles op school. Daarna een bezoek aan het Liemers Museum en het Gelders Schuttersmuseum, waar de leerlingen:

  • De leerlingen gaan een schuttersboog versieren op de traditionele manier en leren wat het verhaal achter de schuttersboog is.
  • Een eigen koningschildje maken. Aan het eind van het bezoek is er een koningsketting ontstaan door alle individuele schildjes. Deze koningsketting gaat mee terug naar school.
  • Een korte rondleiding door het Gelders Schuttersmuseum, afgesloten met een speurtocht, die gezamenlijk nagekeken zal worden.
Doelgroep: groep 1 t/m 8
Tijd/duur: 1½ uur
Bijzonderheden:  minimaal 3 weken van te voren aanmelden via museumeducatie@liemerskunstwerk.nl
Kosten: € 75,- per groep

 

Blijf op de hoogte en ontvang het laatste nieuws over ons museum op Twitter!

 

twitterbutton.nl

 

twitterfacebookVVVInloggen medewerkers