Slim zoeken

 

Meer ...

Het Liemers Museum ligt op circa 100 meter van station Zevenaar en is geopend van dinsdag tot en met zondag van 14.00 - 17.00 uur.

Kerkstraat 16,
6901 AB  Zevenaar
0316-581830

vvv

 

edu verzamelen 1Verzamelen of sparen: wat is dat? Veel kinderen sparen wel iets: voetbalplaatjes, dino’s, munten, stenen, knopen, botjes, knuffels, schelpen noem maar op. Kenmerkend is echter dat iedere verzameling een overkoepelend thema heeft. Daarnaast bestaat een verzameling uit objecten die mooi of bijzonder worden gevonden. In het museum is dat eigenlijk net zo. Objecten worden gezocht, verzameld, gekocht en bij elkaar geplaatst onder een bepaald thema.

 

In een verzameling krijgen de objecten speciale aandacht, ze zijn te mooi of te bijzonder om verloren te laten gaan. Kinderen zijn daarom heel voorzichtig met hun verzameling, medewerkers van het museum ook. Met het project Verzamelen leren leerlingen van groep drie en vier dat een museumcollectie veel overeenkomsten heeft met verzamelingen van de leerlingen zelf.

 

Het project Verzamelen bestaat uit een introductieles op school. Daarna een bezoek aan het Liemers Museum en het Gelders Schuttersmuseum, waar de leerlingen:

  • zelf een vitrine gaan inrichten met museumobjecten;
  • een bijzonder museumstuk van dichtbij bekijken en onderzoeken;
  • een rondleiding krijgen die alle verzamelingen van de musea laat zien.

Het project wordt afgerond met een reflectieles met verwerkingsopdrachten.

 

 

Doelgroep: groep 3/4
Tijd/duur: 1 uur
Bijzonderheden:  minimaal 3 weken van te voren aanmelden via museumeducatie@liemerskunstwerk.nl.
Extra: het project sluit aan op “Veilig leren lezen, kern 10”
Kosten: € 75,- per groep

 

 

Blijf op de hoogte en ontvang het laatste nieuws over ons museum op Twitter!

 

twitterbutton.nl

 

twitterfacebookVVVInloggen medewerkers