Slim zoeken

 

Meer ...

Het Liemers Museum ligt op circa 100 meter van station Zevenaar en is geopend van dinsdag tot en met zondag van 14.00 - 17.00 uur.

Kerkstraat 16,
6901 AB  Zevenaar
085-0409971
vvv

 

De collectie archeologie is omvangrijk en beslaat diverse periodes. De basis wordt gevormd door de collectie Tinneveld, die bestaat uit voorwerpen uit de Steen- en IJzertijd en een aantal voorwerpen uit latere tijden. Veel van de voorwerpen zijn opgenomen in de vaste presentatie. Maar een groot deel van de collectie is vooral geschikt voor studiedoeleinden en is opgeslagen in het depot. Dit materiaal is op verzoek beschikbaar voor onderzoek. Ook veel voorwerpen uit diverse opgravingen in de Liemers zijn te vinden in de presentatie: objecten uit de Steen-, Brons- en IJzertijd, Romeinse tijd, Vroege en Late Middeleeuwen en de Nieuwe Tijd.

 

arc has 1000vw q8

 

De Bronstijd en IJzertijd zijn vertegenwoordigd d.m.v. een bronzen zwaard, lanspunten en aardewerk, waaronder grafurnen. De Romeinen met hun legers hebben hier ook talrijke sporen achtergelaten, zoals een beeldje van de godin Minerva, zwaarden, een altaarsteen, bronzen vaatwerk, fibulae en haarnaalden. In de Vroege Middeleeuwen werden visnetverzwaringen gemaakt uit stukken van Romeinse dakpannen. Uit de Late Middeleeuwen en de Nieuwe Tijd kennen we veel soorten aardewerk die in de Liemers zijn opgegraven.

 

arc s 81vw q5

 

Daarnaast voorwerpen als benen schaatsen, wapentuig, spinsteentjes en een doofpot. Recent zijn voorwerpen uit opgravingen in Wehl en Didam (Kollenburg) in de collectie opgenomen. Topstukken zijn, naast de Romeinse altaarsteen en het bronzen beeldje van Minerva, een brons everzwijntje en een bronzen kan uit de Romeinse tijd. Maar ook een aantal stenen bijlen uit de Steentijd, een merovingische kan (5de eeuw) en een hanzeschotel (11de eeuw).

 

arc s 53vw q5

 

 

Blijf op de hoogte en ontvang het laatste nieuws over ons museum op Twitter!

 

twitterbutton.nl

 

twitterfacebookVVVInloggen medewerkers