Slim zoeken

 

Meer ...

Het Liemers Museum ligt op circa 100 meter van station Zevenaar en is geopend van dinsdag tot en met zondag van 14.00 - 17.00 uur.

Kerkstraat 16,
6901 AB  Zevenaar
085-0409971
vvv

 

bid bp 00334vw2 q5Een bidprentje is een plaatje ter gedachtenis aan een overledene. De prentjes, tegenwoordig vaker aangeduid als gedachtenisprentjes, komen voort uit de Rooms-Katholieke traditie. Het Liemers Museum beschikt over een, nog steeds groeiende, collectie van ruim 9000 bidprentjes. Allemaal van inwoners van de Liemers.

 

bid bp 00086vw2 q5Op de prentjes staat vaak het portret van de overledene of een andere afbeelding en wordt de naam, geboorte- en sterfdag en een korte levensbeschrijving van de overledene vermeld. Op oudere prentjes staat in plaats van een korte levensbeschrijving vrijwel altijd een opwekking om voor de overledene te bidden.

 

Onze collectie is voor een groot deel digitaal toegankelijk. Middels de zoekpagina op deze website kunt u zelf iemand selecteren en het daarbij behorende prentje bekijken.  Indien afbeeldingen (nog) niet beschikbaar zijn dan kunt u een afspraak maken om de bidprentjes in ons museum te komen bekijken.

 

Het museum wil graag de collectie prentjes uitbreiden. Indien u prentjes beschikbaar wilt stellen of wilt ruilen neem dan contact op met ons op.

       

 

Blijf op de hoogte en ontvang het laatste nieuws over ons museum op Twitter!

 

twitterbutton.nl

 

twitterfacebookVVVInloggen medewerkers