Slim zoeken

 

Meer ...

Het Liemers Museum ligt op circa 100 meter van station Zevenaar en is geopend van dinsdag tot en met zondag van 14.00 - 17.00 uur.

Kerkstraat 16,
6901 AB  Zevenaar
085-0409971
vvv

 

De Collectie Boeken wordt niet in een afzonderlijke presentatie getoond, maar op aanvraag kan men, voor studiedoeleinden, de boeken in het documentatiecentrum inzien. In de collectie bevinden zich onder andere bijbels, misboeken, boeken over heiligen, gebedenboeken, sjoelboeken en antiquarische uitgaven over de streek.

 

bod 00519 01 00vw q5

 

Ook oude uitgaven met verhandelingen over tabak en natuurhistorische onderwerpen horen bij deze collectie. De Collectie Documenten is in principe een collectie van papier. Het is een omvangrijke collectie die onder andere bestaat uit een knipselarchief. De knipsels zijn verzameld door het museum zelf, maar ook de knipselarchieven van de heren Theo Goossen en Theo Keultjes, beiden afkomstig uit Zevenaar, zijn in het museumarchief opgenomen.

 

bod 04167vw1 q5

 

Daarnaast bevat deze collectie doopkaartjes, persoonsbewijzen, juridische documenten, akten, kleine bedrijfs-, en familiearchieven, herdenkingsalbums, oorlogsdocumenten en pamfletten en bijvoorbeeld reclamefolders. Deze kunnen op aanvraag in het documentatiecentrum bekeken worden.

 

bod 05124 003 02vw1 q5

 

 

Blijf op de hoogte en ontvang het laatste nieuws over ons museum op Twitter!

 

twitterbutton.nl

 

twitterfacebookVVVInloggen medewerkers