Slim zoeken

 

Meer ...

Het Liemers Museum ligt op circa 100 meter van station Zevenaar en is geopend van dinsdag tot en met zondag van 14.00 - 17.00 uur.

Kerkstraat 16,
6901 AB  Zevenaar
085-0409971
vvv

 

De collectie prenten en schilderijen bestaat uit (religieuze) prenten, gravures, schilderijen, etsen, schoolplaten, reclameposters, topografische en kadastrale kaarten en onder andere kaarten van rivierlopen. Dit is een omvangrijke collectie en erg divers van aard. In de presentatie is een groot deel van de kaarten van rivierlopen tentoongesteld onder de naam Liemersland-Waterland.

 

pes 00933vw q5

 

Op deze interessante rivierkaarten zijn de grote waterbouwkundige werken in deze regio te zien, zoals de afsnijding van een bocht in de Waal bij de Bijland en de aanleg van het Pannerdensch Kanaal. Ook in andere presentaties komen onderdelen van deze collectie aan de orde, zoals in de presentatie van de religieuze kunst: de prent met een voorstelling van de Brede en de Smalle weg is daar een mooi voorbeeld van.

 

pes 10373vw q5

 

De wat zoete reproducties van beschermengelen en de Heilige Familie die thuis horen in de huiselijke omgeving van het katholieke gezin, vormen een aanvulling op de deelcollectie Kerkelijke Kunst.

 

pes 3641 q5

 

 

Blijf op de hoogte en ontvang het laatste nieuws over ons museum op Twitter!

 

twitterbutton.nl

 

twitterfacebookVVVInloggen medewerkers