Slim zoeken

 

Meer ...

Het Liemers Museum ligt op circa 100 meter van station Zevenaar en is geopend van dinsdag tot en met zondag van 14.00 - 17.00 uur.

Kerkstraat 16,
6901 AB  Zevenaar
085-0409971
vvv

 

De collectie over de tweede wereldoorlog in het Liemers museum is verdeeld over drie kamers. De eerste kamer behandeld de mobilisatie en de inval in de Liemers in mei 1940. Hier zijn uniformen, uitrustingsstukken en wapens  van het Nederlandse en Duitse leger te zien. In de tweede kamer is aandacht besteed aan de burger bevolking in de Liemers en de gevolgen die de oorlog heeft gehad. Hier zijn voorwerpen en documenten te zien van de NSB maar ook gebruiksvoorwerpen die betrekking hebben op het dagelijks leven. Bijzonder is het turflijstje dat de joodse familie Rosenberg bijhield van de dagen dat ze ondergedoken gezeten hadden. De familie Rosenberg had een herenmodezaak aan de Marktstraat in Zevenaar.

 

two 01214vw1 q4two dsc 0063 q4

 De derde kamer behandeld de periode van 1944 tot aan de bevrijding in 1945. Hierin wordt aandacht besteed aan de luchtoorlog. In de vitrine zijn o.a. een Canadese vliegenier en vliegtuigonderdelen van neergestorte vliegtuigen te zien.  Tevens staat hier een vliegtuigbom die bij Lobith is neergekomen. In de vitrine die gewijd is aan de bevrijding is een Engelse motorfiets, BSA, met hierop een figuur van het Britse leger te zien. De bevrijding van Zevenaar wordt belicht door een Canadese soldaat. In de middenvitrine zijn gebruiksvoorwerpen van Duitse en geallieerde soldaten te zien. De gevechtshandelingen die betrekkingen hebben op kamer één en drie zijn te bekijken op kaarten.

 

two 00338vw2 q4

 

 

Blijf op de hoogte en ontvang het laatste nieuws over ons museum op Twitter!

 

twitterbutton.nl

 

twitterfacebookVVVInloggen medewerkers