Slim zoeken

 

Meer ...

Het Liemers Museum ligt op circa 100 meter van station Zevenaar en is geopend van dinsdag tot en met zondag van 14.00 - 17.00 uur.

Kerkstraat 16,
6901 AB  Zevenaar
085-0409971
vvv

 

Onderstaande agenda wordt gepubliceerd onder voorbehoud.


agenda4Theo Konijnenburg
Design/beeldende kunst
21 september - 18 november 2018


Het werk van Theo Konijnenburg bevindt zich op het grensvlak tussen beeldende kunst en vormgeving. Zijn installaties bestaan vaak uit eenvoudige voorwerpen, al dan niet in hun vertrouwde context, waarmee hij ons bewust maakt van de poëzie van het alledaagse. Konijnenburg laat zich door de wisselruimtes inspireren en zal van beide ruimtes een totaalcompositie maken.


agenda5Het logeerhuis van Sinterklaas
17 november – 6 december 2018


Sinterklaas vindt het zo gezellig in het museum dat hij dit jaar ook weer komt logeren. Natuurlijk zijn er ook weer een hoop leuke activiteiten te doen in het museum.

 

Voor meer informatie zie: www.liemerskunstwerk.nl


agenda6Nederlandse kunst na het interbellum
Schilderkunst / grafiek
21 december 2018 -24 februari 2019


Kunstwerk! Liemers Museum stelt uit de bestaande collecties een overzicht van Nederlandse kunstenaars samen die in de periode na het interbellum werkte. Het interbellum – de periode tussen WO1 en WO2 – heeft een ongekende invloed gehad op de beeldende kunst. Razendsnelle ontwikkelingen die echter niet staakten na het einde daarvan. Ervaar zelf hoe uiteenlopende kunstenaars als M.C. Escher, Karel Appel en Peter Struycken na de oorlog en de wederopbouw hun hervonden vrijheid beleefden.


Anders kijken meer zien!

Fotokring de Liemers

8 maart – 21 april 2019

 

agenda7Van Gogh zag zijn zonnebloemen anders, heel verfrissend. Ook Mondriaan keek anders naar de wereld, zeer vernieuwend. De leden van Fotokring de Liemers gaan een jaar lang anders naar de wereld kijken om meer te zien. In deze wereld is bijna iedereen voorzien van een camera, of smartphone. Er bij zijn, het fotograferen of simpelweg vastleggen is niet meer genoeg om kunstzinnig bezig te zijn. Je zult anders moeten kijken om meer te zien!  Om niet alleen het oog maar ook de hersenen anders te laten kijken zal de tentoonstelling verweven zijn met teksten die tot nadenken dwingen. Soms humoristisch, soms prikkelend, soms poëtisch maar altijd anders dan gewoon, zelfs de presentatie wordt anders dan u denkt. Wilt u ook eens Anders kijken meer zien!, dan zien wij u graag.


 

Blijf op de hoogte en ontvang het laatste nieuws over ons museum op Twitter!

 

twitterbutton.nl

 

twitterfacebookVVVInloggen medewerkers