Slim zoeken

 

Meer ...

Het Liemers Museum ligt op circa 100 meter van station Zevenaar en is geopend van dinsdag tot en met zondag van 14.00 - 17.00 uur.

Kerkstraat 16,
6901 AB  Zevenaar
085-0409971
vvv

 

Onderstaande agenda wordt gepubliceerd onder voorbehoud.


agenda1Combinaties
Mimi van Bindsbergen & Riet Mooren
Schilderijen/ruimtekistjes/tekeningen
9 maart - 3 juni 2018


Hoofdexposant Mimi van Bindsbergen laat haar nieuwe serie schilderijen zien. Portretten van haar vader, als onderdeel van een expo Silence dat dit jaar mee gaat doen in Finland. Samen met Riet presenteren ze tekeningen uit de serie Open en Bloot. Een gezamenlijk project waarbij beide 'handschriften' samenkomen.


agenda2Nu, de nieuwe vorm van het verleden
Drager Meurtant (NL) & Petra Senn (D)
Assemblages/recycling art/fotografie

15 juni - 9 september 2018

 

Op kunstzinnige wijze wordt met deze tentoonstelling aandacht gevraagd voor (her)gebruik van materiaal en een prikkel afgegeven om creatief om te gaan met afval. Drager Meurtant verwerkt schrootmaterialen en objects trouvé tot assemblages, terwijl Petra Senn in haar foto’s zoekt naar verweerde materie en de vergankelijkheid van materialen. Elk kunstwerk draagt zo het verleden in zich.

Beide exposanten laten de bezoekers op eigen wijze bewust worden van de – nog steeds – te gemakkelijke manier waarmee de (westerse) mens materiaal afdankt, dat nog heel goed hergebruikt kan worden. In samenhang met de tentoonstelling wordt op lagere scholen in de regio Zevenaar een wedstrijd georganiseerd om van afval kunst te maken. Dit met het doel om jongeren en hun omgeving op dit thema te attenderen.


agenda3Zintuigen
Jeanine Keuchenius
Schilderijen
15 juni - 9 september 2018


Deze kleine tentoonstelling staat in los verband met de tentoonstelling Nu, de nieuwe vorm van het verleden die gelijktijdig te zien is in het Liemers Museum.
Bergen, en meer nog, kleine, vaak verlaten dorpen, verbonden door paden van meer dan duizend jaar oud, te midden van een onmetelijke natuur: echo’s daarvan komen in de expositie Zintuigen terug. Schilderijen van Jeanine Keuchenius laten de klank horen van die natuur, en van het leven van mensen in uithoeken van de geschiedenis.


agenda4Theo Konijnenberg
Design/beeldende kunst
21 september - 18 november 2018


Het werk van Theo Konijnenburg bevindt zich op het grensvlak tussen beeldende kunst en vormgeving. Zijn installaties bestaan vaak uit eenvoudige voorwerpen, al dan niet in hun vertrouwde context, waarmee hij ons bewust maakt van de poëzie van het alledaagse. Konijnenburg laat zich door de wisselruimtes inspireren en zal van beide ruimtes een totaalcompositie maken.


agenda5Het logeerhuis van Sinterklaas
17 november – 6 december 2018


Sinterklaas vindt het zo gezellig in het museum dat hij dit jaar ook weer komt logeren. Natuurlijk zijn er ook weer een hoop leuke activiteiten te doen in het museum.

 

Voor meer informatie zie: www.liemerskunstwerk.nl


agenda6Nederlandse kunst na het interbellum
Schilderkunst / grafiek
21 december 2018 -24 februari 2019


Kunstwerk! Liemers Museum stelt uit de bestaande collecties een overzicht van Nederlandse kunstenaars samen die in de periode na het interbellum werkte. Het interbellum – de periode tussen WO1 en WO2 – heeft een ongekende invloed gehad op de beeldende kunst. Razendsnelle ontwikkelingen die echter niet staakten na het einde daarvan. Ervaar zelf hoe uiteenlopende kunstenaars als M.C. Escher, Karel Appel en Peter Struycken na de oorlog en de wederopbouw hun hervonden vrijheid beleefden.


Anders kijken meer zien!

Fotokring de Liemers

8 maart – 21 april 2019

 

agenda7Van Gogh zag zijn zonnebloemen anders, heel verfrissend. Ook Mondriaan keek anders naar de wereld, zeer vernieuwend. De leden van Fotokring de Liemers gaan een jaar lang anders naar de wereld kijken om meer te zien. In deze wereld is bijna iedereen voorzien van een camera, of smartphone. Er bij zijn, het fotograferen of simpelweg vastleggen is niet meer genoeg om kunstzinnig bezig te zijn. Je zult anders moeten kijken om meer te zien!  Om niet alleen het oog maar ook de hersenen anders te laten kijken zal de tentoonstelling verweven zijn met teksten die tot nadenken dwingen. Soms humoristisch, soms prikkelend, soms poëtisch maar altijd anders dan gewoon, zelfs de presentatie wordt anders dan u denkt. Wilt u ook eens Anders kijken meer zien!, dan zien wij u graag.


 

Blijf op de hoogte en ontvang het laatste nieuws over ons museum op Twitter!

 

twitterbutton.nl

 

twitterfacebookVVVInloggen medewerkers